Classificaties en beenruimte

Algemene classificaties van touringcars

De stoelafstand en inrichting van een touringcar kan per voertuig verschillen. De touringcarbranche en de ANVR hebben daarom vaste afspraken gemaakt over de classificatie van touringcars. Bij een Keurmerk Touringcar heeft u recht op vervoer volgens de overeengekomen classificatie.

Waarop te letten; stoelafstand en inrichting van touringcars

In (Nederlandse) touringcars kan de afstand tussen de stoelen, de “steek”, vaak aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever. Bij het bestellen van een touringcar voor een gezelschap, is het daarom van belang niet alleen op de prijs te letten maar ook op wat nodig is. Want bijvoorbeeld basisscholieren hebben minder beenruimte nodig dan volwassenen.

Voor langere afstanden en meerdaagse reizen met volwassen passagiers adviseren wij om tenminste voor Comfort Class te kiezen.

Rolstoeltouringcars

Rolstoelgebonden passagiers kunnen ook veilig en comfortabel op reis. De rolstoeltouringcars zijn voorzien van een rolstoellift. Moderne techniek en ervaren en behulpzame chauffeurs zorgen ervoor dat uw dagje uit tot in de puntjes wordt verzorgd.

De rolstoeltouringcar is een luxe touringcar waarin zowel personen met als zonder rolstoel kunnen reizen. Rolstoelgebonden reizigers kunnen in hun eigen rolstoel blijven zitten. De rolstoel wordt door middel van de rolstoellift in de bus geplaatst en conform de wettelijke eisen vastgezet aan de speciaal hiervoor gemonteerde vloerrail.

Classificatiesysteem en extra faciliteiten per touringcar categorie

In overleg met de ANVR heeft de touringcarbranche een vaste classificatie opgesteld voor de touringcars. De belangrijkste verschillen  vindt u in een totaaloverzicht van de classificaties. Hieronder een voorbeeld van de verschillen in inrichting van een paar veelgebruikte typen touringcar.

Extra uitrusting per type touringcarTourist ClassComfort ClassRoyal ClassVIP Class
ToiletVVVV
KoelkastVVVV
KoffiezetapparaatVVVV
2 PassagiersdeurenVVVV
AircoVVVV
Meer beenruimteVVVV
Extra veel beenruimte  V 
Verstelbare stoelen graad°30°35°45°Variabel
Extra verstelbare stoelen  V 
Verstelbare voetsteunenVVVV
Uiterst luxe uitvoering   V
Persoonlijke verzorging   V
Uiterst luxe comfortabele fauteuils   V
Meerdere tafels   V
Complete keuken   V
Communicatie/presentatiefaciliteiten   V
     

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?