Nieuws


Nieuwsberichten

Nieuws archief

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

E-mail adres:

Afmelden

Smart Move

Vandaag ronden keurmerkhouders en de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven (SKTB) een bijzondere periode af. Na jaren van intensieve voorbereiding maken de keurmerkbedrijven op 1 april de overstap naar een op ISO9001 gebaseerd keurmerk ‘nieuwe stijl’. Ruim honderd bedrijven worden voortaan op de internationale standaard ISO9001 en het op touringcarpassagiers gerichte Veiligheidsdocument ge-audit.

Lees verder

Het bestellen van de artikelen kunt u bij KNV Bus (voorheen via Stichting BUS) via het bijgaande Bestelformulier Veiligheidsartikelen doen.

Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging plus een betalingsverzoek met alle relevante gegevens. Zodra het verschuldigde bedrag is voldaan krijgt u zo spoedig mogelijk uw bestelling met een factuur toegestuurd. (De factuur heeft u al voldaan en is slechts bestemd voor uw administratie).

Lees verder

In het spoorwegmuseum te Utrecht vond vorige week de jaarlijkse keurmerkhoudersbijeenkomst plaats.

Circa 75 aanwezigen hoorden van voorzitter Ruud van der Marel de laatste stand van zaken over de invoering van het nieuwe keurmerk. De groep bedrijven die die inmiddels de overstap heeft gemaakt groeit hard. Op 30 maart 2015 zal het nieuwe SKTB keurmerk, bestaande uit ISO 9001 en een extern getoetst veiligheidsdocument verplicht worden. In het nieuwe systeem heeft SKTB geen rol meer zoals het vroeger had met gele en rode kaarten. De certificerende instellingen bepalen of bedrijven voldoen aan de eisen.
Tijdens de bijeenkomst werd door Astrid Tan van Toeristisch Nederland een samenwerking toegelicht tussen SKTB en Unicef. Tot besluit sprak dr.ir. Carlo van de Weijer over de toekomst van de mobiliteit. Zijn lezing viel zeer in de smaak en na een eveneens interessante rondleiding door het Spoorwegmuseum werd er bij de gezellige borrel nog lang nagepraat

Lees verder

Bedrijven met het SKTB keurmerk bieden kwalitatief hoogwaardig en veilig touringcarvervoer aan. Daarbij is het niet zo dat de slager zijn eigen vlees keurt. Integendeel! Onafhankelijke certificerende instellingen controleren of het kwaliteitsysteem van het bedrijf (nog) aan de eisen voldoet.

Lees verder

De laatste jaren zijn de inhoudelijke verschillen tussen de huidige kwaliteitseisen van SKTB en de normen van ISO 9001: 2008 zo klein geworden, dat SKTB besloten heeft om over te stappen naar ISO 9001: 2008. Speciaal voor de Keurmerk Touringcarbedrijven is een Veiligheidsdocument ontwikkeld waarin een branchespecifieke invulling van - en aanvulling op de ISO 9001 normen wordt gegeven. De laatste jaren zijn de inhoudelijke verschillen tussen de huidige kwaliteitseisen van SKTB en de normen van ISO 9001: 2008 zo klein geworden, dat SKTB besloten heeft om over te stappen naar ISO 9001: 2008. Speciaal voor de Keurmerk Touringcarbedrijven is een Veiligheidsdocument ontwikkeld waarin een branchespecifieke invulling van - en aanvulling op de ISO 9001 normen wordt gegeven. In het Veiligheidsdocument wordt in aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten geborgd. De naleving rij- en rusttijden heeft daarbij extra aandacht gekregen. Voor het overige betreffen de verschillen tussen het huidige en het nieuwe keurmerk met name enkele aangescherpte kwaliteitsnormen van ISO 9001:2008. De laatste jaren zijn de inhoudelijke verschillen tussen de huidige kwaliteitseisen van SKTB en de normen van ISO 9001: 2008 zo klein geworden, dat SKTB besloten heeft om over te stappen naar ISO 9001: 2008. Speciaal voor de Keurmerk Touringcarbedrijven is een Veiligheidsdocument ontwikkeld waarin een branchespecifieke invulling van - en aanvulling op de ISO 9001 normen wordt gegeven. In het Veiligheidsdocument wordt in aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten geborgd. De naleving rij- en rusttijden heeft daarbij extra aandacht gekregen. Voor het overige betreffen de verschillen tussen het huidige en het nieuwe keurmerk met name enkele aangescherpte kwaliteitsnormen van ISO 9001:2008.  De laatste jaren zijn de inhoudelijke verschillen tussen de huidige kwaliteitseisen van SKTB en de normen van ISO 9001: 2008 zo klein geworden, dat SKTB besloten heeft om over te stappen naar ISO 9001: 2008. Speciaal voor de Keurmerk Touringcarbedrijven is een Veiligheidsdocument ontwikkeld waarin een branchespecifieke invulling van - en aanvulling op de ISO 9001 normen wordt gegeven. In het Veiligheidsdocument wordt in aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten geborgd. De naleving rij- en rusttijden heeft daarbij extra aandacht gekregen. Voor het overige betreffen de verschillen tussen het huidige en het nieuwe keurmerk met name enkele aangescherpte kwaliteitsnormen van ISO 9001:2008.   

Lees verder

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12